Nyheder

Nyt logo og ny identitet til University College Sjælland

University College Sjælland (UCSJ) er en af Danmarks syv professionshøjskoler og breder sig med deres seks, snart syv, campusser over hele region Sjælland.

UCSJ er i rivende udvikling og har brug for at markere sig med større synlighed og gennemslagskraft. Derfor har de valgt at få et nyt navn, og BGRAPHIC har designet nyt logo og udviklet ny visuel identitet. Det nye navn er Professionshøjskolen Absalon.

Hvorfor Absalon?

Navnet er valgt, fordi Absalon var sjællænder, og fordi væsentlige aftryk fra ham og hans familie stadig er til stede i regionen. Han skabte udvikling og fremgang, og han var kendt for at være både jordnær og visionær – og en markant samfundsfornyer grundfæstet i stærke traditioner. Der er derfor en linje mellem Absalon og UCSJ’s ambitioner.

Vores designproces

Ud fra det nye navn, research og samtaler med UCSJ – og med fokus på den vision, UCSJ har for fremtiden – har BGRAPHIC udarbejdet et stærkt logo, som både skaber opmærksomhed, viser styrke og udtrykker, at Absalon er en markant spiller i uddannelsesuniverset.

Stilmæssigt har vi fokuseret på at skabe et markant og enkelt udtryk. Typografisk og visuelt spiller designet på et internationalt campus-look. Absalon er rød; symboliserer det visionære og det varme. Logoet kan tilmed fungere digitalt i en animeret udgave.

”Det har været en super spændende og effektiv proces”, siger designchef Kathrine Raunkjær fra BGRAPHIC. ”Vi fik ret hurtigt funderet de elementer, der er brug for i et godt design. Vi havde også en meget effektiv godkendelsesproces med UCSJ, der gjorde det muligt at lancere i løbet af 4 uger”.

Vi hjælper med at sprede dit budskab

”Vi har udarbejdet en kort video med rektor Camilla Wang til lanceringsdagen til både studerende, medarbejdere og øvrige interessenter. Sammen med gimmicks såsom akrylbogstaver i nøgleringe, små informationsfoldere samt balloner og skønne madretter i kantinen skabte lanceringen opmærksomhed og en masse omtale. UCSJ har postet små film fra dagen på Instagram under hashtagget #PHabsalon, så det nye logo har allerede fået en super start.

Det nye navn er lanceret nu, men det træder først i kraft ved studiestart efter sommerferien.

9. marts 2017