Sundhedsstyrelsen

Du ser dem nærmest hver dag

Ofte er designmæssig kommunikation målrettet enkelte eller snævre grupper af befolkningen. Men en gang imellem er vi som designbureau privilegerede, at få lov til at skabe noget, som virkelig rammer bredt. Og det fik vi god mulighed for, da Sundhedsstyrelsen en dag henvendte sig til os for at få løst et landsdækkende behov.

I kiosker, supermarkeder, caféer og butikker landet over hænger myndighedernes lovkrav om køb og salg af alkohol og tobaksvarer. Skiltene er tilsigtet enkle og let afkodelige, da budskaberne skal være nemme at forstå.

For at sikre, at skiltene kan få plads i alle butikker, er de hver især udarbejdet i både standardformater og versioner, der kan formatversionereres, så de dermed nemt kan tilpasses størrelsesbehovene hos den enkelte forhandler. Til brug for online salg er der udviklet specielle versioner af skiltene med budskaber tilpasset netop dette medie.

Serien af skilte er senere blevet udvidet til at dække anvisninger om rygeområder og -kabiner på offentlige steder, fx lufthavne.

Vi er stolte af alle de opgaver, som vi designer. Lige i dette tilfælde, er vi lidt ekstra stolte, når nu det drejer sig om en kommunikation, som er så synlig i det daglige billede, som disse skilte er.

www.sst.dk
Sundhedsstyrelsen Aldersgrænser for køb af alkohol og tobak
Sundhedsstyrelsen Aldersgrænser for køb af alkohol og tobak