Artikler

Sig det med infografik

Hvis det kan måles og vejes, så kan det tegnes!

Infografik kan være med til at formidle et komplekst budskab. Det kan highlighte, hvad du særligt lægger vægt på. Det kan uddybe en information. Vise en proces. Skabe overblik over en organisation, et forløb, en strategi, en forretningsplan. Du kan sætte tal i forhold til hinanden, enten som grafer, figurer eller som elementer, der belyser størrelsesforhold, procentvis fordeling eller lignende.

Hvor kan man bruge infografik?

Infografik er en efterspurgt vare hos os. I de fleste briefinger indgår infografik som en del af opgaven. Det kan både være til digitale opgaver, fx PowerPoint, Prezi, til indhold på websites, film og til sociale medier. Eller det kan være til tryksager, fx årsberetninger, CSR-rapporter eller præsentationsmateriale.

Designprocessen

Ofte starter en opgave med et manus og en idéskitse fra dig, og så udvikler det sig i designprocessen. Noget kan tegnes, og noget kan ikke. En god regel er, at hvis det kan måles og vejes og sættes i forhold til hinanden, så kan vi tegne det.

Infografik har den fordel, at det også kan animeres. Så hvis du er på de digitale medier, så kan infografikken vises i en kort filmsekvens, og du får hurtigt spredt dit budskab.

Når vi skal udarbejde infografik til dig, så er det smart, at du leverer følgende til os:

  • Formål med, hvad du vil kommunikere > vi skal forstå, hvad du vil sige
  • Manus med præcise tal > vi skal ikke gætte os til tallene
  • Skitse til, hvad processen skal vise > prøv selv at tegne det op i en simpel skitse
  • Ønsker til farver > har du en farvepalette i CMYK og/eller RGB?
  • Ønsker til, hvor mange platforme du vil anvende grafikken på > så kan vi forberede levering i de rigtige millimeter eller pixelformater, og så ved vi, hvor stor detaljeringsgrad vi skal arbejde med

Når du først kommer i gang med at anvende infografikker, kan du nok slet ikke stoppe. Det er vanedannende og fungerer super godt i forhold til at sprede dit budskab på sociale medier.

Få dit helt eget bibliotek med infografikker

Over tid kan vi opbygge et bibliotek af infografikker for dig til de forskellige platforme – alt sammen udviklet i din virksomheds identitet, så infografikken er med til at løfte dit brand og din kommunikation.

Mulighederne er mange, og vi kan hjælpe dig i mål med det, du har brug for.
Ring til os på 70 22 87 89 – så kan vi vende løsningsmulighederne sammen med dig.

 
Bliv inspireret ved at kigge på nogle af de infografikker, vi tidligere har udarbejdet

9. marts 2017