Artikler

Sådan får du succes som selvstændig

Det kan være skræmmende, grænseoverskridende og nervepirrende at starte som selvstændig. Samtidig kan det dog også være spændende, fantastisk og befriende!

Går du og overvejer, om du skal starte op for dig selv? Birgitte Vestergaard, direktør hos BGRAPHIC startede op som selvstændig for 17 år siden. Og det går stadig forrygende!

Her får du Birgittes fem råd til, hvordan du får succes som selvstændig virksomhed:


1. Plej netværket

Opgaverne kommer, hvis du sørger for at holde dit netværk ved lige og blive ved med at udbygge det. En anbefaling fra en glad kunde eller kollega er fantastisk, og derfor opstår mange opgaver gennem netværket. Mange opgaver kommer fra 2., 3. eller 4. led i dit netværk.


2. Bevar overblikket

Det gælder både i dit arbejdsliv og dit privatliv. Som selvstændig kan det være svært at holde styr på, hvornår man arbejder, og hvornår man er privat. Men det er vigtigt at skelne. Det giver en effektiv arbejdsdag, når du arbejder – i løbet af dagen. Og du har ro, når du har fri. Alle skal lade op indimellem.


3. Hold gejsten oppe

Og tillad dig selv en offday. Ingen mennesker er supermennesker, og det er helt normalt, at nogle dage er hårdere end andre. Det er okay! I morgen er det en ny dag, med mulighed for ny energi!


4. Tænk stort

Du skal være realistisk, men du skal samtidig turde tænke stort! Det her er din chance for at skabe en fed virksomhed, lave det, du brænder for, skabe fantastiske løsninger!


5. Få hjælp

Sørg for at få hjælp, før du går omkuld. Det er okay at bede andre mennesker om hjælp. Selvom du er selvstændig, behøver du ikke at kunne alt. Husk at mærke efter, hvad du har brug for. Du kan ansætte dygtige medarbejdere, eller du kan booke hjælp af freelancere til lige dét, du har brug for. Det er fantastisk at arbejde sammen med andre, og du får gode input på dine løsninger.


Vi hjælper mange iværksættere

I BGRAPHIC møder vi hele tiden iværksættere. Vi har løbende gang i design af nye logoer, visitkort og websites til nye virksomheder. Ofte kombineret med en SoMe-strategi, så du kommer godt fra start på de sociale medier. Og ofte kombineret med en god og enkel PowerPoint-skabelon, så du nemt kan komme ud og demonstrere, hvad din nye virksomhed kan tilbyde. Det er altid en spændende proces at være med til at forme en forretning.

I mange tilfælde har vi også et sparringsmøde og en workshop i opstarten, hvor vi hjælper med at organisere ydelser eller produkter, definere virksomhedens målgrupper og kommende kunder, samt hjælpe med prissætning af ydelser og struktur på driften af virksomheden.

Går du og drømmer om at blive selvstændig? Så bare få startet! Du kan hurtigt komme ud over stepperne. BGRAPHIC designer gerne en startpakke til dig. Vi vil altid gerne hjælpe nye virksomheder i gang. Ring på 70 22 87 89, og så snakker vi om det hele.

20. juni 2017