Artikler

Når en streg skal favne en hel befolkning

Det stiller krav til stregen, når man skal illustrere til borger.dk, der er alle borgeres indgang til det offentlige Danmark. Illustrationerne skal være præcise og ikke til at misforstå, fordi det er lovgivning, der danner rammen og skal forklares. Illustrationer skal hjælpe til det hurtige overblik og guide borgerne i at tage de rigtige beslutninger i de livsituationer, vi kommer i hele vores liv. 


Illustrationerne er bygget op i tre lag, der danner brugerrejsen. I første lag sættes scenen. Det kan fx være, jeg skal flytte. Andet lag. Hvad modtager jeg fra kommune/stat. Tredje lag. Hvad skal jeg selv gøre? Hvilke tilbud kan jeg gøre brug af?   


Udtrykket skal ramme noget dansk
Det illustrative udtryk skal tale til alle borgere i Danmark. Ved mange genstande og situationer skal vi undersøge, om der ligger noget kulturelt i illustrationen, som kan virke ekskluderende for visse grupper af borgere. Skal man vise en kirke i beskrivelsen af en bisættelse, når et stort antal, borgere ikke er medlem af den danske folkekirke? Eller hvordan skal et parforhold skildres, når et moderne juridisk bindende parforhold kan være mange konstellationer? 


”En spændende udfordring i opgaven var persontegningen. De skulle i visse tilfælde være kønsneutrale, inkludere forskellig etnicitet og virke nærværende i en dansk kontekst.”

Maria Knappe, designer og illustrator på opgaven.


Så den illustrative streg er skabt i en balance mellem det helt enkle og anonyme udtryk og det detaljerede og beskrivende udtryk, der skal favne en hel befolkning.


Se flere illustrationer i vores case Infografik til borger.dk  Nederst under casen kan du også se eksempler på andre illustrative opgaver med infografik, som vi har løst for vores kunder.   

13. april 2021