Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Pdf

Stikord

Læs B20-MAGASINET

 

Vi markerer vores 20-års jubilæum ved at publicere vores B20-MAGASIN.

I bladet kan du se eksempler på et udsnit af de designopgaver, som vi har løst for vores kunder. Det er opgaver, som vi er mega stolte af. Det er eksempler, der giver udtryk og indtryk af super gode samarbejder og relationer til vores kunder, som vi værdsætter så højt. Hver dag er en stor fornøjelse. Vi elsker dialogen med dig, og vi kan jo altid vise dig meget mere fra vores arkiver. Det er ret overvældende, hvad der pibler frem.

Vi håber, B20-MAGASINET vil være til inspiration for dig. Vi ønsker dig god fornøjelse med vores blad :-)

DOWNLOAD B20-MAGASINET

 

Er dine pdf’er tilgængelige?

 

Folketinget har vedtaget en ny lov om webtilgængelighed. Loven indebærer, at alle offentlige myndigheders websites og apps skal være tilgængelige for alle borgere – også borgere med handicap som fx syns-, tale-, indlærings-, bevægelses- og hørehandicap. Og det skal være tilgængeligt inden den 23. september i år. Det gælder også alle dokumenter og pdf-filer, der kan hentes på de offentlige websites.

Vi har erfaringen og er klar til at hjælpe

Er du i tvivl om, hvordan du gør dine pdf’er tilgængelige, så ved vi hvordan. Vi har allerede stor erfaring med at indarbejde tilgængelighedsprincipperne i design og opsætning af produkter for vores offentlige kunder.

Vi kan hjælpe dig med at gøre dine eksisterende publikationer og andre pdf’er tilgængelige, eller vi kan hjælpe dig med at gøre nyt materiale tilgængeligt – vi springer til, dér hvor du har brug for det :-)

Det forventes nemlig, at pdf’er, der er offentliggjort efter 23. september 2018 (altså ét år før loven træder i kraft), skal være tilgængelige. Hvis du også har pdf’er, som er offentliggjort inden denne dato, er det kun nødvendigt at gøre dem tilgængelige, hvis de betegnes som værende ”nødvendige for aktive administrative processer”.

Hvorfor skal materialet være tilgængeligt?

Tilgængelige pdf’er giver alle brugere mulighed for at læse og navigere i dine dokumenter og udfylde formularer – uanset fx læsefærdigheder og synshandicap.

På den måde når dine budskaber ud til flere og giver brugere med handicaps samme muligheder for at være digitalt selvhjulpne og informerede som alle øvrige brugere.

Hvordan gør du dine pdf’er tilgængelige?

Der er fire overordnede principper, som skal overholdes, når du skal gøre noget tilgængeligt: Det skal være 1) opfatteligt, 2) anvendeligt, 3) forståeligt og 4) robust.

Disse principper betyder bl.a., at du skal være opmærksom på nedenstående elementer i din pdf:

  • Der skal være klar struktur og rækkefølge på indholdet, og komponenter med samme funktion inden for samme materiale skal defineres konsekvent, så hjælpeprogrammer kan forstå materialet. Det handler fx om at definere alle overskrifter som overskrifter, alle billedtekster som billedtekster osv.
  • Der skal tilføjes alternativ tekst til billeder, figurer og andre elementer, som ikke er tekst, men som er relevant for forståelsen af indholdet. Den alternative tekst sikrer, at skærmlæserprogrammer kan tekstliggøre billederne.
  • Kontrastforholdet i den visuelle præsentation af tekst og baggrundsfarve skal være stort nok til, at teksten står tydeligt for svagtseende.

 

Det er vigtigt, at du både tager stilling til eksisterende pdf’er og nye publikationer og pdf’er, du selv udarbejder.

Det er naturligvis vigtigt, at du overholder loven. Derudover når dine publikationer og derfor også dine budskaber ud til en større mængde mennesker, hvis dit materiale er tilgængeligt. Og borgerne skulle gerne blive mere selvhjulpne, når materialet er mere brugervenligt, hvilket både burde sikre mere brugertilfredshed og minimere kundebetjeningen hos offentlige virksomheder.

Læs mere om den nye lov, hvem der skal overholde loven, og hvordan man overholder loven på www.digst.dk/digital-service/webtilgaengelighed

Lad os gerne høre fra dig på 70 22 87 89, hvis du har brug for hjælp med at gøre dine pdf-filer tilgængelige. Det er bare at starte fra en ende af :-)

Gratis bog om kvinder i ledelse: VIS VEJEN

 

VL107 består af 35 seje ledere, der gerne vil bidrage til FN’s globale verdensmål. Vi har skrevet en bog om ledelse, ligestilling, rollemodeller og netværk.

Vi har i foråret været i dialogmøder og vendt udfordringer og muligheder for kvinder i ledelse. Jeg er både stolt og bare så glad for at dele denne nyhed med jer. Det har været en super spændende proces, og det er blevet et fint indblik i de dygtige damers tanker.

Stor tak til Margrethe Lyngs Mortensen – som kom på idéen – og til Lene Finnemann, som har skrevet bogen. Søren Rønholt har taget de fleste portrætfotos, og jeg har udarbejdet design på bogen.

Bogen ligger til gratis download til dig. Pdf-filen er klikbar og fungerer super godt på tablet. Så her har du lidt læsning til sommerferien. Hvis du har ris eller ros til bogen, så hører jeg gerne fra dig på bv@bgraphic.dk.

God fornøjelse med bogen :-)

KH Birgitte

Download bogen VIS VEJEN

Regeringsudspil til bekæmpelse af ungdomskriminalitet

 
Det er altid spændende at se vores opgaver lanceret på alle tv-kanaler og i alle aviser. Denne gang bl.a. på forsiden af Berlingske. Og i bedste sendetid på nyhederne. Justitsminister Mette Frederiksen og socialminister Manu Sareen offentliggjorde udspillet “En ungdom uden kriminalitet” ved en pressekonference onsdag den 22. april 2015.

BGRAPHIC har udarbejdet designet til publikation, der opstiller 11 initiativer, som skal styrke indsatsen mod ungdomskriminalitet. Vores fokus har været på at udarbejde en publikation, som på flot og overskuelig måde præsenterer de 11 initiativer, samtidig med at tonen holdes i regeringens design.

Det har været en spændende og betydningsfuld opgave, som vi er glade for at have bragt til verden :-)