Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Logo og visuel identitet til ArbejdsmiljøTeltet

Fokus på unges arbejdsmiljø

Unge mellem 18 og 29 år har væsentligt større risiko for arbejdsulykker end resten af befolkningen, og det er vigtigt, at der tænkes i tidlig forebyggelse, for eksempel ved at læring om arbejdsmiljø indgår som en del af ungdoms- og videregående uddannelser. Derfor har Arbejdsmiljørådet og tre Branchefællesskaber for Arbejdsmiljø for første gang deltaget på Ungdommens Folkemøde i Valbyparken i september 2019.

BGRAPHIC har hjulpet Arbejdsmiljørådet med at udarbejde design til ArbejdsmiljøTeltet, hvor vi har sat fokus på unges arbejdsmiljø, de bedste og værste joboplevelser, og hvad man skal være opmærksom på i et fritidsjob, eller når man starter på sit første job.

Opgaven har været at tiltrække og informere unge, som måske ellers ikke har så meget fokus på arbejdsmiljø. Vi har udarbejdet logo og en visuel identitet med brug af en kombination af fotos og grafik i flotte farver.

Derudover har vi udarbejdet faktavæg, roll-up-banner, bedste- og værste-oplevelseskort, T-shirts og skilt til teltet.

I teltet blev der afholdt to workshops for i alt 100 unge fra gymnasier, erhvervs- og handelsskoler. Der var elastiktræning og mulighed for at prøve aldringsdragter, hvor de unge med dragten skulle føle sig 30-40 år ældre. På bedste- og værste-kortene kunne de unge skrive om gode og dårlige joboplevelser, og derefter blev kortene hængt op i ArbejdsmiljøTeltet. Dette var med til at skabe opmærksomhed og fokus på både ArbejdsmiljøTeltet og på arbejdsmiljø generelt.

Arbejdsmiljørådet rådgiver beskæftigelsesministeren om aktuelle arbejdsmiljøpolitiske spørgsmål, om mulige forbedringer og om de udfordringer på arbejdsmiljøområdet, som de danske arbejdspladser oplever, og Branchefællesskaberne for Arbejdsmiljø støtter arbejdspladserne med information og vejledning om arbejdsmiljø.

Læs mere om ArbejdsmiljøTeltet, Arbejdsmiljørådet og Branchefællesskaberne for Arbejdsmiljø på www.amr.dk og www.bfa-web.dk

 


Lignende cases