Artikler

Årsberetning, årsrapport, årsregnskab, ESG, CSR … kært barn har mange navne

Årsregnskabet er på plads. Der er måske ikke bare én men hele tre bundlinjer, fordi I også har medtaget sociale og miljømæssige faktorer (ESG) i jeres økonomiske bundlinje. Og nu er det ganske vist, at virksomheder med over 250 ansatte i de kommende år skal begynde at imødekomme krav til rapportering af ESG, når det nye CSR-direktiv træder i kraft fra 2024.

Ud over at det bliver et krav, så er det forhåbentligt også noget, som virksomhederne kan profitere af. Det betyder noget for jeres omverden og interessenter, at I har et godt omdømme inden for både klima og miljø, og I skal også evne at være en god arbejdsplads. Det giver jer bedre muligheder for at rekruttere nye medarbejdere.

Det er relevant at bruge årsberetningen til at fortælle, hvor I står, hvad I gør og hvor I er på vej hen – og selvfølgelig også publicere det pligtige årsregnskab.

Design er en vigtig faktor til at skabe denne fortælling. Årsberetningen kan fortælles med mange ord, og den kan også fortælles visuelt. Infografik og figurer kan forklare fakta, illustrationer kan beskrive processer og fotos kan skabe autenticitet og vise cases. Det visuelle grafiske udtryk pakker det hele ind i en samlet fortælling, så jeres kommunikation kan fremstå lige så fremsynet, topprofessionelt og troværdigt, som alt dét I og jeres medarbejdere gør i jeres arbejde hver dag. 

BGRAPHIC har mange års erfaring med at designe årsberetninger, årsrapporter og CSR-rapporter, så I fremstår inspirerende og professionelle som virksomhed og aktør. Vi forstår din virksomhed, og hvad I ønsker at udtrykke. Vi giver jer kvalificeret sparring, bruger alle vores designmæssige kvalifikationer, så årsberetningen bliver et aktivt element i jeres brand og kommunikation – også i den verden din virksomhed er en aktiv spiller i. 

I en årsberetning ligger djævlen ofte i detaljen. Det kræver enorm omhyggelighed, tjekket grafik, gode sproglige formuleringer og ikke mindst skal tallene være korrekte. Hos BGRAPHIC har vi altid haft ry for at være detaljeryttere. Det er en afgørende kvalitet, når vi løser denne type opgaver. 

En årsberetning kan opbygges i mange forskellige programmer: Adobe InDesign, Word, PowerPoint, Keynote etc. I bestemmer selv, hvad I foretrækker – eller vi hjælper jer med at vælge. BGRAPHIC står som oftest for design og opsætning af hele årsberetningen, men I kan også selv være medskabere undervejs i processen. Vi kan fx designe en skabelon, der indeholder alle relevante sidetyper, inklusiv avancerede tabeller til regnskabssiderne. Vi udvikler grafikken, infografikker og illustrationer og så færdigbearbejder I selv tekst og tal.  

BGRAPHIC er klar til at hjælpe dig med design af din næste årsberetning, årsrapport, årsregnskab, ESG, CSR … lige på den måde, der er relevant for dig 🙂

31. oktober 2023